Als wijnliefhebber is het heerlijk om dichtbij een wijnbar te hebben. Eentje waar je ruime keuze hebt in wijn van over de hele wereld. Waar sommeliers werken die je kunnen adviseren welke wijn bij jouw smaak past. Of je een proeverijtje kunt bestellen als je niet wil kiezen. Gelukkig heeft Haarlem Viqh!

Viqh is een wijnbar met verschillende leuke zithoekjes. De kleuren van het interieur zijn afgestemd op de kleuren wijn. Boven vind je leuke wijnquotes op de muur en een mooie wand met flessen erin verwerkt. Het is er niet heel groot, dus zeker op drukke momenten is het wat zoeken naar een geschikt plekje, maar dat lukt uiteindelijk wel. Buiten langs het pand zijn meerdere zitjes gemaakt (je zit wel wat hoog, dus niet voor iedereen geschikt) en er is een klein terrasje aan de kant van het stadhuis.

Van de nieuwe wijnkaart heb ik dankzij de keuze voor proeverij ‘Around the world’ 3 wijnen geproefd:Viqh proefglaasjes

  1. Uibel, Grüner Veltliner
  2. Velenosi, Offida Pecorino
  3. Morandé, Chardonnay Reserva

3 hele verschillende wijnen met een eigen karakter. Niet een duidelijke favoriet, meer afhankelijk van het moment welke ik zou kiezen om te drinken. De hout gelagerde Chardonnay bijvoorbeeld eerder ’s avonds of in de winter en in de zon op het terras de Pecorino (deze druif dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden).

Buiten de wijnkaart (zie onder) om zijn er ook nog extra wijnen te bestellen die wekelijks wisselen. Bij de wijn zijn ook diverse borrelhapjes te bestellen.

Genoeg reden dus om een gezellig bezoekje aan Viqh te brengen!

Wijnkaart Viqh

Viqh wijnkaart wit Viqh wijnkaart rood