Zoek je een lekkere rosé voor de zomer om te drinken in je tuin, op het balkon of om mee te nemen als je gaat picknicken? Dan is dit echt een aanrader uit de Zuid-Franse Languedoc! Montrose staat voor Mont (berg) en Rose (roze). Niet vanwege de kleur van deze rosé, want Montrose maakt ook rode en witte wijnen, maar vanwege de roze bloemen van de amandelbomen bij de wijngaard van Domaine Montrose.

Beschrijving van de wijnmaker: “Licht roze kleur. Geur van rode bessen en perzik met kruidige tonen. Elegante wijn, vol en fris. Jong drinken.”

Onze mening: frisse rosé, niet heel fruitig, maar wel smaakvol en zeker niet vlak. Heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding: deze rosé kost € 5,95 bij Henri Bloem.

Rosé voor het goede doel

Hoe wij aan deze wijn komen is wel een leuk verhaal. Een aantal medewerksters van bso Les Petits deed mee aan de Roparun 2017 en ze hadden diverse mogelijkheden om te sponsoren. Naast het kopen van een sleutelhanger gemaakt door kindlief, kon er wijn gekocht worden waarvan dan een deel naar Roparun gaat. Roparun is een estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam, met als hoofddoel geld inzamelen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is het motto van de stichting Roparun. Een heel goed doel en de rosé bleek heerlijk, dus een super leuke manier om iets bij te kunnen dragen aan dit goede doel. Volgend jaar weer!

En wel heel erg toevallig kregen we uit een hele andere hoek een mooie wijnkoeler van Montrose. Op de foto hieronder zie je de wijnkoeler, hier hebben we vrolijk gekleurde ijsblokjes (die we altijd in de vriezer hebben liggen) toegevoegd om de rosé koel te houden.

montrose in koeler