Haha is niet lachend bedoeld, maar het is de naam van deze wijn! Hãhã betekent geurig, hartig en weelderig in de taal van de Maori (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland). Of je dat terug proeft in de wijn denk ik niet, maar het klinkt natuurlijk wel heel leuk.

Deze wijn hebben we gedronken op het Haagse Wereld Hapjes festival, op twee verschillende momenten:

  1. Eind van de warme middag, als aperitief. Ervaring: wow wat een heerlijke wijn! Die typische smaak van een Nieuw-Zeelandse Sauvignon blanc. Zo verfrissend!
  2. Bij het diner. Ervaring: jeetje wat smaakt hij nu minder! Veel vlakker, niet meer zo fris. Dit kan natuurlijk komen door de combinatie met het eten (coquilles), maar volgens de beschrijving zou het goed met alle vis moeten gaan.

Conclusie: heerlijke wijn als aperitief! Echt een voor in de zomer, zeker als je van een wijn houdt met frisse fruittonen. Een keer iets anders dan anders. Ik zou hem dus niet meer snel combineren met eten, al zou dat moeten kunnen en kun je natuurlijk ook langer zoeken en proeven naar de perfecte combinatie.

Onder andere te koop bij:

  • Perfectewijn.nl: “Van smaak imponeert Hãhã met watertandend frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Goed in balans, minerale rijkdom, een romigheid met een verrukkelijke afdronk.”
  • Bovino.nl: “Van smaak imponeert hij met watertandend frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Zijn balans, minerale rijkdom, rokerige romigheid en verrukkelijke afdronk maken deze Sauvignon tot een droomaperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten en verfijnde voorgerechten.”

Of op de website van Kwast Wijnkopers kun je zien waar de wijn bij jou in de buurt te koop is!