Een toegankelijke borrelwijn, dat is wat we zochten toen we Gall & Gall binnen liepen. Het was warm en er stond een bbq met familie op de planning. Dan wil je een frisse wijn die voor en eventueel ook tijdens de BBQ gedronken kan worden. Geschikt voor de verschillende smaken die men kan hebben. En niet te duur i.v.m. het mogelijk grote aantal flessen dat er doorheen zal gaan.

Op advies van de aardige meneer die ons hielp werd het deze Picpoul de Pinet. Een intrigerende naam vond ik en ik kon me niet herinneren eerder een wijn van dit oude druivenras (Piquepoul, Picpoul of Picapoll) uit de Languedoc gedronken te hebben. Bijzondere fles ook, dus ik was heel benieuwd!

De wijn voldeed aan onze wensen, inderdaad een prima borrelwijn en onze gasten vonden hem ook lekker. Stiekem hoop je bij een nieuwe wijn een pareltje ontdekt te hebben en meer te ervaren dan “niks mis mee”. Dat was vooral de eerste indruk. Daarna is het heel fijn dat de wijn niet gaat vervelen, maar gewoon lekker blijft. Volgens de maker kan de wijn goed bij oesters en andere zeevruchten, dat hebben we deze keer niet geprobeerd.

Zouden we deze wijn nog een keer kopen? Zeker wel voor deze actieprijs (of minder).

Tot en met 16 juli in de aanbieding bij Gall&Gall voor kaarthouders.

Ormarine Picpoul de Pinet