Deze prosecco is voor ons bijzonder. Niet alleen vanwege het feit dat hij afkomstig is van de familie Bocelli, maar vooral omdat we hem gedronken hebben op veel feestelijke momenten. We vinden hem heerlijk, dus er ligt er altijd een koud.

Wanneer drinken?

Een inkopper: wanneer je iets te vieren hebt, omdat bubbels zo feestelijk zijn. Maar ook op een zonnige middag bij een picknick, op de boot of in je tuin/terras. De benaming Extra Dry ervaren wij helemaal niet zo. Niet dat hij zoet is, maar extra droog ook zeker niet. Gewoon precies goed, lekker.

Waar te koop?

Prosecco DOC van Bocelli Family Wines is te koop bij Zivva wijnen.

Specificaties

Druif: Prosecco
Wijngaard: Valdobbiadene, Veneto
Alcoholgehalte: 12%
Rijping: 2 maanden in de fles
Quote: “Please join us in celebrating the things that truly make a good life: food, friends, la famiglia – and of course, fantastic wine.”
Beschrijving van de maker: “Gemaakt van de Prosecco druif uit de regio Veneto heeft deze mousserende wijn subtiele bloem en vrucht aroma’s die het gehemelte heerlijk licht en speels raken. Het prikkelt de keel met een perzik zachtheid en is gevuld met mineraliteit. Perfecte bubbeltjes maken het de ideale keuze voor elke gelegenheid.”

DOC staat voor Denominazione di Origine Controllata, wat betekent dat de wijn gecontroleerd is op oorsprong, productiezone en maximale druiven-opbrengst per wijnstok per hectare met een maximale wijnopbrengst. Deze controle is bedoeld om overproductie tegen te gaan en zo de kwaliteit te behouden.