Sinds 1881 maakt de familie Bocelli klassieke Italiaanse wijnen in het dorp Lajatico, Toscane. Lang voordat Andrea Bocelli beroemd werd met zijn geweldige stem, was de familie Bocelli al bekend om hun wijn. Dit in tegenstelling tot vele celebrities die hun bekende naam aan een wijn verbinden. In Lajatico kun je de ‘cantina’ bezoeken, waar je meestal Alberto en zijn vrouw Cinzia zult treffen. Hier kun je de wijnen en gesigneerde items van Andrea Bocelli kopen. Eens per jaar geeft Andrea Bocelli een wel heel bijzonder concert in zijn geboortedorp Lajatico. In het openluchttheater Teatro del Silenzio wordt slechts 1 dag per jaar de stilte doorbroken, dan geeft Andrea Bocelli hier zijn concert. Alleen in 2015 trad hij hier twee avonden op, ter ere van het 10e jubileum van deze bijzondere concert-locatie. Wij waren daar bij, een avond om nooit te vergeten. Zeker een aanrader als je een bijzondere muzikale avond wil beleven in Toscane.

Het perfecte cadeau

De wijnen van Bocelli Family Wines zijn niet alleen lekker, ze zijn natuurlijk ook perfect om cadeau te geven aan liefhebbers van klassieke muziek of de muziek van Andrea Bocelli in het bijzonder. In Nederland zijn de Bocelli wijnen exclusief te koop bij Zivva wijnen.

Bocelli wijnen

Favoriete Bocelli wijnen

De favoriete wijn van Andrea Bocelli zelf is Terre di Sandro (100% Sangiovese), 18 maanden gerijpt op Frans eiken en 12 maanden in de fles. Van de rode wijnen is dat ook onze favoriet en we zijn echt fan van de Prosecco. Die hebben we altijd koud liggen voor een feestelijk moment of voor de borrel op een zomerse dag. Naast deze twee produceert de familie ook witte wijnen (o.a. een Pinot Grigio en Vermentino), een rosé brut en meerdere rode wijnen. Een van de nieuwste rode wijnen is de Tenor Red, een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese. Ter ere van deze wijn is een mooie video gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.